Glocal Art Opfordrer sine kunder til medlemskab af foreningen Afro-art.dk

Foreningen Afro-art.dk arbejder for at fremme forståelsen for afrikansk kunst og kultur i Danmark, og i 2014 købte foreningen bogen ”Moderne afrikansk kunst og design” og gav den til alle sine medlemmer.

Afro-art.dk har arrangeret udstillinger med afrikansk kunst, hvor Glocal Art har udlånt kunsten.

Foreningen Afro-art.dk tilbyder foredrag om afrikansk kunst og design, tilbyder kunstskole-ophold i Uganda og tilbyder dig en udstilling i dit lokalområde.

I 2017 kunne foreningen invitere den ugandiske kunstner Eria Nsubuga til Danmark, og i 2018 forventes vi at invitere Serge Mienandi fra Senegal til Danmark, og foreningen etablerer en højskolekreds, der skal sætte fokus på Afrika. Første foredrag holdes den 7. marts på Glocal Art, hvor lektor Helle Mejlhede Hansen fortæller om nyere afrikansk litteratur.

Bliv medlem! Som medlem støtter du afrikansk kunst. Du støtter den kreds af mennesker, der gennem møder og diskussion er med til at udvikle nye initiativer omkring formidling af afrikansk kunst. Indsæt 100 kr. på konto 9060-4581934470 og send en mail med dit navn og din adresse til formanden Jørgen Olsen, gtu_sekr@hotmail.com eller ti mail@afro-art.dk.

Foreningen udstiller ikke kun kunst – den formidler viden om Afrika, især om kunstens betydning i Afrika. Det sker gennem foredrag og besøg på gymnasier, efterskoler m.v. Foreningens formand er Jørgen Olsen, der er sekretær for ulandsforeningen Genvej til Udvikling (se www.gtu.dk). Foreningen har ved nogen lejligheder været vært for afrikanske kunstnere på besøg i Danmark, bl.a. da der i 2010 blev afholdt børnekunstudstilling på KUNSTEN med værker af danske og afrikanske børn.

Der er lige nu 35 medlemmer, men Foreningen håber på endnu flere medlemmer i 2018. Glocal Art har ved flere lejligheder haft et godt samarbejde med Foreningen, der er den eneste af sin art i Danmark.